Sokolovsko: Napadl kolemjdoucí

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Tachova, kterého obvinili ze spáchání přečinů vydírání, výtržnictví a krádeže.

dezinfekce

Obviněný měl nejdříve na konci července letošního roku vniknout v dopoledních hodinách do bytu v Kynšperku nad Ohří. Ten měl prohledat a nakonec z něj odcizit finanční hotovost, osobní doklady či klíče od osobního automobilu. Následně měl jít k nedalekému parkovišti, klíčem si vozidlo otevřít a odcizit ho.

O dva týdny později měl obviněný sedět na lavičce v Kraslicích. Těsně po poledni měl oslovit procházejícího dvaadvacetiletého mladíka. Měl se s ním dát do řeči a poté na mladíka začít křičet, vyhrožovat mu a chtít po něm, aby mu dal finanční hotovost nebo zašel koupit lahev alkoholu a cigarety. Mladík to nejdříve odmítal a obviněný ho začal fyzicky napadat. Z obavy o své zdraví nakonec poškozený požadované zakoupil, předal to třiatřicetiletému muži, který ho nechal z místa odejít.

Ve stejný den, ale o několik hodin později, měl na stejném místě fyzicky napadnout procházejícího čtyřicetiletého muže. Nejdříve ho měl několikrát udeřit pěstí do obličeje a poté do něj strkat. Napadený muž se snažil z místa odejít, ale obviněný ho neustále fyzicky napadal a přitom mu vyhrožoval. Po chvíli obviněný z místa odešel. Napadený muž po útoku vyhledal lékařské ošetření v sokolovské nemocnici, kde mu byla vystavena několikadenní pracovní neschopnost.

Svým jednáním měl třiatřicetiletý muž, který se již v minulosti výtržností dopustil, způsobit celkovou škodu téměř 85 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy