Sokolov: Zastupitelé rozhodli, že byty od libereckého podnikatele nekoupí

Sokolovští zastupitelé se na svém řádném 20. zasedání sešli 22. června 2017. Odsouhlasili například investici pro částečnou přestavbu chráněných dílen, zamítli koupi bytů u kina Alfa za 34 milionů korun a rozšířili zákonné omezení provozní doby hazardních her ve městě.

dezinfekce

Už poněkolikáté se politici zabývali převážně vybydlenými domy v blízkosti sokolovského kina, které vlastní soukromý podnikatel z Liberce. Městu je chtěl prodat za 34 milionů korun. A byla to nakonec požadovaná kupní cena, proč většina zastupitelů záměr nepodpořila.

„Já jsem rozhodně pro. Když to nekoupíme my, koupí to někdo jiný,“ přikláněl se ke koupi zastupitel a senátor Zdeněk Berka.

„Jsem zcela zásadně proti tomu bojovat s překupníky nemovitostí a přeplácet je. Domy mají hodnotu pozemků, na kterých stojí. Tuto částku nemůžeme akceptovat,“ argumentoval Pavel Rybář, kterého podpořil i zastupitel Ladislav Sedláček.

Zastupitelé se ovšem při diskusi shodli, že záměr koupě trvá. Starosta Jan Picka tak přislíbil, že bude za město s vlastníkem dále jednat. Zastupitelé také schválili uvolnění 14,5 milionu korun pro letošní rok na stavební úpravy budovy Zdraposo, kde jsou chráněné dílny. Město tady vybuduje 22 nových bytů velikosti 2+kk.

„Původně jsme chtěli žádat o státní dotaci. V programu bychom ale byli vázáni přísnými pravidly. Například přidělení by bylo možné jen lidem starším 70 let. Rozšíříme tak nízkonákladové bydlení nejenom pro starší občany, ale rovněž pro mladé lidi, pro které to může být příznivý start do života,“ komentovala změnu v letošním rozpočtu místostarostka Renata Oulehlová.

Na programu pak dále bylo projednání obecně závazné vyhlášky regulující provoz hazardních her v Sokolově. Zatímco zákon zakazuje hraní od 3:00 do 10:00 dopoledne, v Sokolově bude zákaz platit v týdnu od půlnoci, o víkendu od jedné hodiny ráno. 

Politici rovněž projednali a odsouhlasili nákup sběrných nádob pro kompostování a vzalo na vědomí čtyři petice občanů. Zastupitelé se na příštím, 21. veřejném zasedání sejdou po prázdninách.

Programy a výstupy zasedání jsou postupně zveřejňovány na stránkách města v sekci Samospráva – zastupitelstvo.

Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy