Sokolov: Výcvikové středisko IZS v bývalém depu nebude (TV Západ)

Jedním z dlouhodobých plánů města Sokolova je revitalizovat areál bývalého železničního depa v ulici Nádražní. Cílem vzniklé studie bylo navrhnout nové rozvojové plochy včetně jejich dopravní obslužnosti a vytipovat možné podnikatelské využití. Plán je rozdělen do čtyř etap. Během probíhající první došlo k demolici zchátralých objektů a na místě se chystá výstavba parkoviště pro osobní vozy.

dezinfekce

„Tam bychom to měli dělat opravdu v dohledné době - možná několika měsíců, možná několika málo roků, spíše bych se klonil k těm měsícům, samozřejmě pak chceme pokračovat dál. Uvažujeme o tom, že by se tam vytvořilo také záchytné parkoviště pro kamiony, nákladní vozy a také pro autobusovou dopravu, protože máme provozovatele MHD, který bohužel nemá v současné době, kde autobusy nechávat, kdy je nechává někde směrem na Královské Poříčí. Takže bychom mu chtěli nabídnout lepší zázemí,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Ve třetí etapě pak město chtělo pozemky připravit pro buď prostory pro podnikání nebo výcvikové středisko IZS. 

„My v Radě (města) zvažovali do budoucna plusy a minusy a převážilo to, že bychom se vzdali toho záměru    vybudovat tam výcvikové středisko, a to z pochopitelných důvodů. Za prvé jsme nenašli nikoho, kdo by se spolupodílel nebo byl hlavním investorem této akce. A za druhé jsme si uvědomili, že bychom se zbavili jedné z mála lokalit města Sokolova, kdy lokalita patří městu a my bychom tam, jak jsem již říkal, mohli rozvíjet nějakou výrobu. Takže nakonec jsme si řekli, že se toho záměru vzdáme a půjdeme tou první cestou. Tzn., že území chceme připravit tak, aby se tam daly udělat dvě až tři montované haly. Přičemž už víme, že tu jednu využijeme i my, jako město. Jsou to bývalé chráněné dílny, kdy počet zaměstnanců se rozrostl na více než 50, což nám na jedné straně dělá radost, na druhé straně víme, že v tom stávajícím prostoru být dlouhodobě nemohou, je to neudržitelné. Takže jsme již hledali nějaké možnosti, jak jim udělat lepší komfort co se týče té práce a tady se to vysloveně nabízí,“ dodal Picka. 

Čtyřhektarový areál získalo město mezi roky 2015 až 2018 za zhruba 4,5 milionu korun. Při revitalizaci území chce město získat i dotace z evropských fondů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy