Sokolov: V areálu Bohemia přibudou nové atrakce (TV Západ)

Volnočasové centrum Bohemia v Sokolově se od roku 2003, kdy začaly úpravy zdejšího lesoparku, stal místem pro řadu akcí. Postupně zde vznikaly další atrakce, multifunkční hřiště, singletrack, workoutové prvky a místa pro vycházky i posezení.

dezinfekce

Nyní by po letech měla přijít na řadu obnova některých již dosluhujících míst a výstavba nových. 

„Kromě těch stávajících aktivit, které tam jsou, tak doplněno bude o lezeckou stěnu. Ty budou dvě, jedna velká a malá, o minigolf, teqball, máme v úmyslu doplnit i discgolf a kromě doplnění těch prvků tam plánujeme i výměnu stávajících povrchů dopadových ploch za pryžové s nějakou dejme tomu grafikou a barevným provedením. Celkový rozpočet akce je plánován na 6,7 milionů korun s tím, že zhruba pět a půl milionu bychom mohli dostat jako finanční podporu, tedy dotační. Jsou to naše předpoklady. Doufáme, že jsme se přiblížili co nejvíc a mohlo by to odpovídat realitě,“ popsala radní Sokolova Iva Kalátová. 

Město bude podávat žádosti do Fondu spravedlivé transformace do výzvy číslo 39 na Obnovu území. Cílem je další rozvoj místa i zvýšení zájmu obyvatel. 

„Chceme přitáhnout lidi. Ono jich je tam teď, bych řekla, poměrně hodně. Areál je využívaný a právě i to je ten důvod, že jsme se rozhodli, že rozšíříme o další nabídku jednotlivých prvků, aby měli občané Sokolova důvod na Bohemku jít. A samozřejmě, že se tam i zdržet,“ přiblížila radní. 

Rozvoj areálu Bohemia počítá v budoucnu i s vybudováním amfiteátru pro větší akce. 

„Je to zatím záměr. Prozradím, až bude něco konkrétnějšího, ale určitě to v plánu máme, aby i koncerty a ostatní kulturní akce nepřišli zkrátka. Aby celý ten areál nesloužil jenom ke sportu, ale i ke kultuře,“ dodala Kalátová. 

Žádost na dotaci je podána a přípravné práci již byly zahájeny. Město doufá, že se s realizace podaří ještě v letošním roce.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy