Sokolov: Silnici od lomu na Podstrání čeká modernizace

Nejnákladnější investiční akcí na silnicích druhé a třetí třídy bude v letošním roce rozsáhlá modernizace silnice vedoucí od sokolovské části Vítkov – lom až na Podstrání. Přijde na zhruba 195 milionů korun a její zahájení je plánováno na červen. Celý úsek by měl být opraven do konce roku 2022. A Krajská správa a údržba silnic (KSÚS) bude opravovat i další úseky silnic na Sokolovsku.

dezinfekce

U úseku Vítkov – Podstrání provedou silničáři statické zajištění silničního tělesa pomocí opěrných zdí, zesílení konstrukce vozovky a rozšíří silnici, která bude mít nový asfaltový kryt. Součástí akce je i rekonstrukce mostu přes Lobezský potok. Výrazně by se tak měla zvýšit bezpečnost a plynulost provozu. Mezi další naplánované akce KSÚS patří pokračování modernizace silnice Vřesová - Tatrovice, která bude hotova letos v říjnu. V březnu začíná modernizace křižovatky ONO v Sokolově, v dubnu modernizace silnice v Jindřichově na Chebsku, v květnu začne druhá etapa opravy silnice Stříbrná – Bublava. K dalším akcím patří oprava silnice z Božího Daru na Klínovec či oprava povrchu úseku Lázně Kynžvart – Lazy. Při rozsáhlejších opravách musí řidiči počítat s omezením provozu na dotčených komunikacích.

V letošním roce bude moci KSÚS využít na rekonstrukce i menší opravy silnic II. a III. tříd 233, 4 milionu korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury ČR. Z toho je 190 milionů korun určeno na investiční akce a 43, 4 milionu na drobnější opravy.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 17.03.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy