Sokolov: Proběhl tradiční benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR

V Městském divadle Sokolov byl první prosincový den ve znamení udílení cen a také se pomáhalo. Proběhl tradiční benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR. Hlavním pořadatelem koncertu bylo Město Sokolov ve spolupráci s Městským domem kultury Sokolov a Policií České republiky – územním odborem Sokolov.

dezinfekce

Návštěvníci večera zaplnili celé hlediště divadla a společně strávili velmi příjemný předvánoční večer za hudebního doprovodu. O hudební představení se postarala nejen Hudba Hradní stráže a PČR, ale vystoupili také Tomáš Savka, Gabriela Urbánková a pěvecké sbory ZUŠ Sokolov Zvonek a Jen tak pod vedením Andreji Plaché. Celým slavnostním večerem hosty provedl moderátor Radim Jehlík.

V úvodu večera bylo na programu předání medailí za zásluhy o bezpečnost a rozvoj našeho města. Předání proběhlo z rukou starosty Mgr. Petra Kubise, místostarostky Renaty Oulehlové, místostarosty Bc. Jana Picky a za Policii ČR plk. Mgr. Karla Stodoly. Medaile získali:

Brig. gen. Mgr. Lenka Šmerdová, poradkyně náčelníka Generálního štábu Armády České republiky, která se významně zasloužila o zřízení sokolovské pobočky Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové.

Plk. v. v. Ing. Zdeněk Jedlička, který se významně zasloužil o zřízení sokolovské pobočky Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Praze.

Vrchní rada plk. Mgr. Radek Marcín, zástupce ředitele pro vzdělání a výchovu Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Praze. Zasloužil se o zřízení sokolovské pobočky VPŠ a SPŠ MV v Praze. O obě pobočky v Sokolově je veliký zájem jak ze strany žáků ze Sokolova, tak z celého Karlovarského kraje.

Gabriela Trägerová, DiS., zdravotní sestra anesteziologicko-resuscitačního oddělení nemocnice Sokolov, která poskytla první pomoc u dopravní nehody chlapci, čímž mu zachránila život.

A poslední oceněný npor. Mgr. Daniel Chval, velitel roty VSŠ a VOŠ MO v Moravské Třebové pobočky v Sokolově. Spolu s prap. Starkem asistoval při záchraně lidského života v Nemocnici Sokolov, kdy v mezipatře mezi odděleními poskytli první pomoc a resuscitaci staršímu muži, jenž upadl na zem.

Výtěžek z benefičního večera ve výši 58.400 Kč byl společně se sponzorskými dary od společnosti Vodárna Sokolovsko s.r.o. ve výši 20.000 Kč a od nadačního fondu Františka Štěpánka také ve výši 20.000 Kč, věnován malému Jindřišku Svatošovi, který se od narození potýká s vážnými zdravotními komplikacemi.

Zdroj: Město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy