Sokolov: Město spustí další etapu obnovy Vítězné

Město Sokolov se připravuje na další investici do revitalizace jednoho z největších sídlišť. V lokalitě, kde stojí kolem padesáti panelových domů, přibude příští rok nová zeleň i parkovací místa.

dezinfekce

Odhadované náklady na závěrečnou etapu podle projektu činí přibližně 7 milionů korun. Až polovinu může město čerpat ze státní dotace.

V první etapě město vybudovalo nové dětské hřiště, za které zaplatilo 4 miliony korun. Ještě letos v létě jsou zahájeny další úpravy za bezmála 5 milionů korun. Nová zeleň, osvětlení i mobiliář. V závěrečné fázi by se mělo jednat především o vnitroblok Atletická a Spartakiádní.

„Zařízení zde je značně vyžilé, včetně dětského hřiště, které jsme zrušili. Celé prostředí i v souvisejících uličkách zvelebíme a hlavně zde vybudujeme 22 nových parkovacích stání,“ řekl k investici starosta Jan Picka.

Ze současných 11 ploch, tak obyvatelé budou mít k dispozici přes 30 míst.

Práce by měly být zahájeny na jaře 2019. Město se rozhodlo, že požádá státní Fond regenerace sídlišť o dotaci, která může pokrýt až polovinu nákladů. V závěru srpna proto zasedne mimořádné zastupitelstvo. Sokolov žádost podá začátkem září.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy