Sokolov: Druhá etapa ve Spartakiádní začne v půlce února (TV Západ)

Druhá etapa oprav ulice Spartakiádní v Sokolově začne během 14 dnů. A podobně jako u té první očekává město komplikace v podobě panelů pod povrchem komunikace.

dezinfekce

„Je pravda, že tvrdíme, že v Sokolově se neustále učíme, protože my jsme udělali maximum pro to, aby ta první část, která je už naštěstí dokončena, tak byla co nejlépe připravena. Nicméně nás tam zaskočily velké betonové desky, které byly pod celou Spartakiádní ulicí. Samozřejmě, co se týče té druhé poloviny, tak už s tímto počítáme. Takže si tam děláme nějakou finanční i časovou rezervu. Musím říci, byť to bude zase technicky velice náročné, tak už se těšíme na polovinu měsíce února, kdy začnou práce právě na druhé polovině ulice Spartakiádní,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Již při první etapě město připravilo odstavné parkoviště na místě bývalého bunkru a to bude fungovat i během oprav druhé části. 

„Ta stávající, provizorní plocha, se kterou mimochodem i současné vedení města počítá do budoucna, co by s plochou, kde by mohl vzniknout první parkovací dům v Sokolově, zůstává zachována právě proto, že i tato druhá polovina ulice Spartakiádní skýtá teď mnohá místa pro parkování, která budou samozřejmě dočasně zrušena. Ale dobrou zprávou pro nás, kteří na Vítězné bydlíme, tak po jejím dokončení, tzn. po dokončení i té druhé poloviny, naopak parkovací místa ještě přibudou,“ slíbil starosta.

Komplikovanější přístup budou mít lidé z několika domů k obchodům. 

„Předpoklad je, že ten rozpočet bude plus minus stejný, jako na první polovinu, tzn. něco kolem osmi milionů korun. Co se týče termínu a dokončení celkových oprav, tak to je do konce měsíce června. Věřím, že všichni uděláme všechno pro to, aby ten termín dodržen byl. A znamená to, že začátek letošních letních prázdnin už bude ve znamení právě nové silnice Spartakiádní. Poučeni i právě tou první polovinou, jsme ještě se zhotovitelem měli speciální schůzku, a to proto, abychom zabezpečili to, že obyvatelé, zejména toho domu, který je na druhé straně silnice, se budou, byť s menšími problémy, to je pochopitelné, ale budou dostávat do obchodů, které jsou zde umístěny. Udělají se zde nějaká provizorní řešení, a to tak, aby ten komfort byl co možná nejméně nějakým způsobem omezen,“ konstatoval Picka.

Opravy ale budou náročné a město proto prosí obyvatele města o trpělivost. Odměnou pak bude opravená hlavní průjezdní ulice, včetně opravených chodníků.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy