Sokolov: Do oprav škol jde více než 8 milionů korun (TV Západ)

Více než osm milionů korun investuje město Sokolov do letošních oprav školských zařízení, které právě finišují. Letní prázdniny jsou tradičně dobou, kdy jsou mateřské a základní školy plné řemeslníků.

dezinfekce

"My jsme před lety přistoupili k tomu, že si ředitelé určují priority. To, co má pan ředitel, paní ředitelka jako prioritu číslo jedna, tak se opravdu snažíme udělat s tím, že vyhlašujeme výběrové řízení na zhotovitele již v lednu, v únoru, abychom měli jistotu, že se tyto práce provedou v době prázdnin tak, jak je naplánováno," popsala starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Včasné naplánování oprav a výběr dodavatelů se v letošním roce vyplatil také s ohledem na překotný růst cen stavebních materiálů a jejich nedostatek. 

"Všechny naše školy – ty práce byly započaty a už finišují, již se končí. Takže my jsme tento problém neměli," potvrdila starostka. 

Největší díl investic letos jde do Základní školy Běžecká. Dokončuje se kompletní rekonstrukce ploché střechy třetího, a tedy posledního pavilonu ZŠ, kdy střechy prvních dvou pavilonů byly upraveny v předchozích dvou letech. Letošní oprava střechy vyjde na 2,4 milionu korun. Dalších 2,6 milionu korun, ovšem s 85% dotací z Operačního programu Životní prostředí, si vyžádá systém retence, tedy zadržování dešťových vod. Celkem 500 metrů nových stok vyústí do dvou 20 kubíkových podzemních nádrží.

Za milion korun budou opraveny sociální zařízení na druhém stupni ve škole Švabinského a za téměř půl milionu pak vzniknou realizační dokumentace pro nové vnitřní instalace na Základní škole Rokycanova. Další finance jdou do Mateřských škol Borovského a Kosmonautů, celkem přes 1,5 milionu korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy