Sokolov: Devět stavebních parcel na Vítězné jde do prodeje (TV Západ)

Nedávno dokončení zasíťované stavební parcely na Vítězné v Sokolově chce město nabídnout zájemcům. Dva z jedenácti pozemků si zároveň ponechá pro případné nově příchozí lékaře, aby měli motivaci se ve městě usadit.

dezinfekce

"Zájem bude velký určitě, protože to místo je velmi pěkné. Cena tam je průměrná nejnižší 1650 korun za metr čtvereční a uvidíme, co to přinese. Protože předjímat v této době, kdy je vše trochu na vodě, stavební materiály, elektřina, by asi byla trochu spekulace," uvedl místostarosta Ladislav Sedláček. 

Výběr bude probíhat tradiční obálkovou metodou.

"Protože chceme, aby případnou dražbou kdyby tam byla, aby to někdo neskoupil, nějaký člověk nebo firmy. Nevyhnali tam zbytečně cenu a pak tam ten Sokolovák se nedostal. Takže chceme i tou obálkovou metodou spíše umožnit účast Sokolováka, aby tady zůstal," vysvětlil Sedláček. 

Město se bude ve smlouvě jistit, aby noví majitelé v relativně krátké době začali stavět.

"Do 24 měsíců by měl zahájit stavbu a potom do 48 nebo 36 měsíců, podle toho, jestli je ten pozemek pod dotací nebo ne, dokončit stavbu a mít zkolaudováno," přiblížil termíny místostarosta. 

Město zároveň připravuje dalších pět parcel nedaleko odsud, za bývalým Svazarmem. V současné době je hotová projektová část, město s investicí do sítí počítá v rozpočtu na příští rok. Nabízet zájemcům by se stavební parcely mohly již na podzim roku 2022. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy