Region: Včera proběhla dopravní akce Speed Marathon

V rámci dopravně bezpečnostní akce, která proběhla dne 3. 4. 2019 pod názvem Speed Marathon, byla do výběrů míst zapojena široká veřejnost. Obyvatelé mohli sami navrhnout místa, která považují za problémová z hlediska dodržování rychlosti jízdy a tedy vhodná ke kontrole ze strany policie.

dezinfekce

Celkem bylo v rámci Karlovarského kraje vybráno přes 40 míst. Při výběru lokalit a konkrétních úseků vycházeli policisté z tipů občanů a vlastní zkušenosti. Měření rychlosti jízdy pak bylo prováděno po dobu 16 hodin v časovém úseku 24 hodin.

Do dopravní akce bylo zapojeno přibližně 30 dopravních policistů. Ti zkontrolovali přes 280 motorových vozidel a zjistili celkem 169 přestupků.

Je zarážející až šokující kolik řidičů nedodrželo stanovené rychlostní limity. I přesto, že občané věděli o této akci a o přesných místech, policisté u 129 řidičů řešili překročení rychlosti. Blokovou pokutou bylo vyřešeno 111 z nich a dalších 18 řidičů policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Mezi dalšími zjištěnými přestupky řidičů bylo v 10 případech nepoužití bezpečnostních pásů a v 11 případech měli řidiči nevyhovující technický stav vozidla. Policisté během akce zjistili řidiče, který řídil pod vlivem alkoholu, kdy v ranních hodinách nadýchal hodnoty 1,72 a 1,62 promile.

O konání této policejní akce jsme vás informovali zde a zde.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy