Region: Policie v rámci akce Cesta zkontrolovala na 300 vozidel

Ve středu dne 3. října 2018 proběhla od 09:00 do 18:00 hodin policejní akce pod názvem „Cesta,“ která byla realizována Odborem cizinecké policie KŘP Karlovarského kraje. Akce proběhla na dálnici D6 u Sokolova u tzv. Transmotelu ve směru jízdy z Karlových Varů na Cheb.

dezinfekce

Tato akce s ohledem na aktuální migrační a bezpečnostní situaci v Evropě byla realizována formou schengenského vnitrostátního pátrání, a to se zaměřením na problematiku odhalování nelegální migrace a kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců na území ČR. Dále na oblast činností souvisejících s ochranou veřejného pořádku a bezpečnosti v souvislosti s probíhající přípravou voleb do obecních zastupitelstev a do Senátu Parlamentu České republiky. Akce se zúčastnilo 22 policistů Karlovarského kraje, 4 policejní kolegové z Německa a 2 pracovníci z Centra služeb pro silniční dopravu.

Během akce policisté zkontrolovali téměř 600 osob, přičemž dvě stě z nich byli cizinci žijící mimo Evropskou unii. Dále zkontrolovali na 300 vozidel a 6 autobusů dálkových mezinárodních linek. Celkem zjistili 13 přestupků cizinců, kteří porušili zákon o pobytu cizinců na území České republiky, jenž vyřešili policisté pokutami příkazem na místě. Stejně tak vyřešili dalších 17 přestupků v dopravě a 5 přestupků oznámili na příslušný úřad. Dopravní policisté uložili jednomu řidiči nákladního vozidla desetitisícovou kauci. V neposlední řadě byla při kontrole zjištěna občanka Nigérie, jenž procházela v systému pátrání z důvodu pobytu pro justiční orgány a žádající zemí bylo Španělsko.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy