Region: Namátkové kontroly probíhají i ve vlacích

Již čtrnáctým dnem policisté provádějí namátkové kontroly omezeného volného pohybu na vstupu a výstupu na hranicích okresů Sokolov a Cheb v souvislosti s vydaným opatřením Vlády ČR č. 134.

dezinfekce

Za posledních 24 hodin, od čtvrtka 25. 2. 2021 od 07:00 hodin do pátku 26. 2. 2021 do 07:00 hodin, byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 200 případech. Důvody zamítnutí byly stejné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o cesty za turistikou, na nákupy nebo na návštěvy za známými. Celkově byl vstup či výstup z těchto okresů od 12. února 2021 zamítnut ve více než 4 300 případech. V souvislosti s tímto opatřením policie nemusela řešit žádné narušení veřejného pořádku.

Kromě kontrol na stanovištích provádí policisté v rámci běžného výkonu služby také namátkové kontroly uvnitř okresů, zejména v prostorech autobusových a vlakových nádraží, ale i konkrétních vytipovaných spojů, kde je předpoklad výskytu osob cestujících v rozporu s platným usnesením Vlády ČR č. 134.

"Během včerejšího dne jsme na kontrolních stanovištích ani na hraničních přechodech neměli hlášeny žádné problémy s dopravou. Nedocházelo k téměř žádným kolonám a vozidla byla průběžně odbavována," uvedla mjr. Bc. Kateřina Krejčí.

Během dnešního dopoledne byla dopravní situace na území Karlovarského kraje obdobná. Na kontrolních stanovištích se netvoří téměř žádné kolony a stejné je to i na hraničních přechodech se SRN.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy