Region: Kraji se daří napravovat rizikové úseky silnic

V Karlovarském kraji se daří napravovat rizikové úseky silnic, na které pravidelně na základě údajů o dopravních nehodách upozorňuje Dopravní konference organizovaná Besipem a Fondem zábrany škod. Dle zástupců zmíněných organizací patří náš Karlovarský kraj mezi nejaktivnější ve snaze upravit nebezpečné úseky s častými nehodami.

dezinfekce

V regionu se momentálně nachází jen jedno místo, které se nerealizuje, 14 navržených opatření bylo realizováno a šest se připravuje.

Podle náměstka hejtmana pro oblast dopravy Martina Hurajčíka krajští silničáři zjištění a návrhy dopravní konference Besipu zahrnují do plánů svých oprav.

„Například nyní chystáme na doporučení policie a této konference doplnění motorkářských svodidel na jednom úseku a také na jiném úseku, kde byly časté srážky se zvěří, jsme zadali přípravu instalací odpuzovačů. Jsme jediný kraj, který má přímo v rozpočtu položku Besipu ve výši pět milionů korun a právě z těchto peněz pak děláme tyto bodové úpravy silnic,“ vysvětlil náměstek Hurajčík.

Zdroj: fb Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.06.2020 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy