Pernink: Jedna z budov domova pro seniory je neobyvatelná

Během probíhající rekonstrukce půdní vestavby v Domově pro seniory v Perninku narazili stavebníci na neřešitelný problém v podobě popraskané prohýbající se podlahy. Přivolaný statik potvrdil, že budova s 32 lůžky je nevhodná k dalšímu obývání. Celkem 32 z 54 klientů Domova pro seniory Pernink tak bude muset opustit budovu zařízení.

dezinfekce

Kraj s vedením DPS Pernink okamžitě našel řešení a klienti se přestěhují do volných prostor budovy, ve které sídlí Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče REHOS Nejdek. Zde bude prozatímně vytvořeno odloučené pracoviště DPS Perninku.

S obyvateli DPS Pernink a jejich rodinami nyní vedení domova pořádá individuální schůzky, kde jim podrobně vysvětluje nastalou situaci a okolnosti přesunu do REHOS Nejdek.

„Byli jsme se v REHOSU podívat a mohu potvrdit, že zařízení disponuje potřebnou kapacitou 32 lůžek v maximálně dvoulůžkových pokojích s odpovídajícím zázemím. Probíhají jednání s klienty, rodinami a mluvit chceme samozřejmě také se zaměstnanci, kteří se do Nejdku přesunou společně s klienty,“ uvedl Alfréd Hlušek, ředitel DPS Pernink.

Hejtman Petr Kubis zdůraznil, že prvořadé je nyní vše klientům a zaměstnancům jasně vysvětlit a naplánovat přesun, aby byl pro obyvatele domova co nejméně zatěžující.

„Uděláme maximum pro to, aby lidé měli všechny informace, věděli, proč je třeba se přemístit, kam a jak bude samotné stěhování probíhat. Věřím, že klienti i jejich rodiny situaci pochopí, jde o nejvhodnější řešení i vzhledem ke krátké vzdálenosti Perninku od Nejdku,“ řekl hejtman.

V DPS v Perninku zůstane 22 klientů. Do doby přestěhování do nových prostor prozatím DPS Pernink pozastavil přijímání nových klientů.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy