Pernink: Domov pro seniory získal značku kvality

Nejenom domovy pro seniory v Pochlovicích a Lázních Kynžvart, ale také domov pro seniory v Perninku poskytuje služby v oblasti ubytování, stravování, péče a kultury na vysoké úrovni. Dokládá to prestižní značka kvality, kterou příspěvkové organizaci Karlovarského kraje udělila v květnu Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

dezinfekce

Cílem udělované značky je poskytnout seniorům, ale také jejich rodinným příslušníkům jednoznačnou informaci o tom, jakou kvalitu mohou od života v daném zařízení očekávat. Jde o jednoduchý systém externí certifikace, jenž je založen na udělování hvězd. Vše je posuzováno pouze z jednoho úhlu, a to z pohledu samotného seniora.

„V našem regionu byla doposud jenom dvě zařízení tohoto typu, která se mohla pochlubit prestižní značkou kvality. Oslovili jsme proto všechny krajské domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem, aby si certifikaci nechaly udělat. Velice mne těší, že se jí podařilo získat právě perninskému zařízení. Je vidět, že jeho zaměstnanci odvádějí skutečně velmi dobrou práci a že neustále pracují na vylepšování úrovně poskytovaných služeb,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Domov pro seniory v Perninku požádal o certifikaci v září minulého roku.

„Nejprve nás čekalo 5 základních vstupních kritérií, která jsme bezezbytku všechna úspěšně splnili. V rámci následného certifikačního procesu bylo hodnoceno na 171 kritérií, jež byla rozdělena do 5 oblastí, jako je ubytování, stravování, kultura, partnerství a péče. Výsledkem bylo přidělení 4 hvězd s gratulací k získání vysokého prestižního ocenění v oblasti sociálních služeb. Kromě toho se pak ještě hodnotily jednotlivé oblasti samostatně, kde si ceníme zisku 5 hvězd v oblasti partnerství,“ upřesnil ředitel domova Alfréd Hlušek.

Oficiální předání certifikátu proběhne přímo v zařízení pravděpodobně ve druhé polovině června. Vedení domova však i nadále pracuje na zlepšování poskytovaných služeb a pro letošní rok chystá dvě velké investiční akce. 

„Letos máme v plánu rozsáhlou úpravu zahrady, která nebyla vzhledem ke svému neutěšenému stavu dlouhodobě využívána. Pro seniory vytvoříme okružní cestu a chybět nebudou ani lavičky k odpočinku a dřevěný altán. Na druhé pololetí pak připravujeme velkou rekonstrukci vnitřních prostor budovy. Do půdní vestavby bude nově soustředěno provozní zázemí a příslušné hygienické vybavení pro zaměstnance. V uvolněných prostorách zároveň dojde k vybudování zcela nového bydlení pro klienty i k úpravě stávajících pokojů,“ dodal Alfréd Hlušek.

O plánované rekonstrukci Domova pro seniory jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.05.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy