Pernink: Rekonstrukce Domova pro seniory bude stát přes 19 milionů

Karlovarský kraj chce letos začít s rekonstrukcí Domova pro seniory v Perninku. Stavební úpravy mají podle projektu stát asi 19,2 milionu korun a umožní navýšení počtu pokojů pro klienty.

dezinfekce

"Jedná se o půdní vestavbu nyní nevyužívaného podkroví pavilonu B Domova pro seniory v Perninku. Do upraveného podkroví se přemístí provozní zázemí domova a uvolněné prostory po kancelářích v obytných částech pavilonu se přestaví pro bydlení klientů. Vzniknou moderní pokoje s převahou jednolůžkových, které jsou pro seniory komfortnější. Se zahájením stavby počítáme pravděpodobně v říjnu 2019. Délka realizace stavebních prací je odhadem šest měsíců, ale bude záležet na podmínkách provozu domova, protože bychom chtěli co nejméně zatěžovat jeho obyvatele," sdělil náměstek hejtmanky Dalibor Blažek.

Domov pro seniory v Perninku v posledních letech prochází postupnou modernizací. Budovy byly zatepleny, dostaly novou fasádu a zejména se zlepšilo vybavení a zázemí pro klienty. Letos chystá domov i úpravu přilehlé zahrady, kde by se měla rozšířit možnost venkovního posezení a přibýt by měl i nový altán.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy