Ostrov: Gymnázium možná bude mít oplocený pozemek (TV Západ)

Oblíbená trasa, kterou si lidé v Ostrově zkracují cestu z centra města na nádraží přes areál Gymnázia, možná zanikne. Gymnázium by rádo celý pozemek oplotilo a lidé by museli chodit okolo. Pozemky o výměře 22 tisíc metrů čtverečních město možná smění s Krajem, který je zřizovatelem školského zařízení.

dezinfekce

„Smysl to má, když jsme nad tím seděli včera na Radě, že by se tenhle převod uskutečnil. Neříkám ještě, že to bude převod jako takový - formou bezplatného převodu nebo budeme mít nějaké nároky na Kraj. Aby to zase nebylo tak jednoduché, že se zbavujeme majetku. Je tam odhad toho pozemku, bez toho oddělováku, jak jsme o tom mluvili, asi 4,5 milionu. Smysl to má, protože přes stále náš pozemek je taková neoficiální cesta k místnímu nádraží. Ale vyskytují se problémy. Je tam v podstatě parková úprava, jsou tam lavičky a už se tam vyskytly injekční stříkačky. A ty děti, když se o přestávce jdou ven proběhnout, tak by tam mohly mít problém. Z toho důvodu se uvažuje, pokud by se převedl majetek, že by se pozemek oplotil. Jsme úplně na začátku. Tahle myšlenka se bude teprve realizovat. Bude jednání s Krajem. Pan místostarosta si to vzal na starost. Takže uvidíme, jak se bude situace vyvíjet,“ popsal starosta Ostrova Josef Železný.

Areál se rozkládá mezi ulicemi Sládkova, Studentská, Odborů a Na Příkopě. Vyšlapaná cestička je viditelná i na online mapách. 

Komentáře

  • Před 7 roky

    Ano, tak je to správně. Bylo by dobré oplotit zámek a vybírat vstupné při vstupu,

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy