Nové zdravotní sestřičky a lékaři v našem kraji dostanou náborové příspěvky

Krajští zastupitelé na svém dnešním jednání schválili poskytování náborových příspěvků s platností od 1. května. Získají je noví zdravotníci, kteří začnou pracovat v nemocnicích poskytujících akutní lůžkovou péči, tedy v karlovarské a chebské nemocnici, a také v nemocnicích v Sokolově a v Ostrově.

dezinfekce

„Dlouhodobě se potýkáme s nedostatkem především zdravotních sester, jen v nemocnici v Chebu jich chybí celkem 90, lepší situace ale není ani v ostatních zdravotnických zařízeních. Důsledkem toho je mimo jiné uzavření dětského oddělení nemocnice Ostrov, od 30. června nebude v provozu gynekologicko-porodnické oddělení této nemocnice. Proto se kraj rozhodl, že jedním z opatření, která musí udělat, je poskytnutí atraktivních náborových příspěvků. Celkem jsme na ně vyčlenili pro rok 2018 částku 3,35 milionu korun,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.

Náborový příspěvek určený pro zdravotní sestru činí 150 tisíc korun, přičemž v prvním roce pobírání příspěvků dostane nová sestra 100 tisíc korun, v druhém roce zbývajících 50 tisíc korun. Náborový příspěvek pro lékaře je ve výši 400 tisíc korun a rovněž bude rozdělen na dvě části. Podmínkou pro udělení náborového příspěvku je setrvání v pracovním poměru v uvedených nemocnicích v kraji minimálně 3 roky v pracovním úvazku minimálně 0,5. Pravidla jsou nastavena tak, aby nezpůsobovala přecházení zdravotníků z jedné nemocnice do druhé. Kdo chce čerpat náborový příspěvek, nesmí pracovat 6 měsíců před jeho získáním v jiné nemocnici na území regionu, na záchrance či v Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče v Nejdku.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy