Nová vize Programu obnovy venkova 2022

Kraj usnadní obcím možnost získat dotace a plánovat projekty v rámci krajského Programu obnovy venkova. Novou vizi Programu obnovy venkova 2022+ představil na posledním jednání Komise rozvoje venkova a zemědělství krajský radní Vít Hromádko.

dezinfekce

„V případě schválení návrhu se bude jednat o téměř revoluční změnu, kdy pro každou obec a město do 3 000 obyvatel budou v krajském dotačním programu rezervovány stejné a přesně definované finanční prostředky pro následující tříleté období. Starostové a představitelé obcí si budou moci sami určit, zda v rámci Programu obnovy venkova 2022+ finanční prostředky vyčerpají postupně v jednotlivých letech, nebo například kumulovaně až ve třetím roce. Další změnou je návrh na snížení potřeby vlastních finančních zdrojů žadatelů na dofinancování dotace z 50 na 30 %. Nově nastavené podmínky krajského programu by mohly pro obce znamenat určitou větší jistotu finančních prostředků, možnost „naspoření“ financí na náročnější projekty a lepší plánování,“ uvedl Hromádko.

Je třeba doplnit, že se bude ale stále jednat o účelově vázanou dotaci, která bude vyžadovat předložení standardní žádosti o dotaci tak, jak jsou starostové měst a obcí zvyklí doposud.


Zdroj: fb Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.04.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy