Nominace na desátou Alej roku Karlovarského kraje můžete zasílat do konce října

V celostátní anketě Alej roku spolku Arnika je dosud nominováno 22 alejí, z nichž 1 pochází z Karlovarského kraje. Která se stane desátou Alejí roku?

dezinfekce

Nominace - www.alejroku.cz

"Blíží se krásy podzimu, padající listí nebo nádherně barvící se stromy a aleje, které přímo volají po zachycení momentu. Příroda je dar. A tak se s námi zapojte do ankety Alej roku 2020. Propojte nás s přírodou. Posílat své nominace a fotografie můžete do 27.10.," nabádá herečka a zpěvačka Petra Vojtková, která je patronkou ankety.

Aleje je možné nominovat ještě do 27. října. Stačí poslat fotografii a krátký příběh nebo popis nominovaného stromořadí na www.alejroku.cz. O vítězné aleji se bude hlasovat od listopadu do konce prosince letošního roku. Začátkem ledna Arnika vyhlásí nejoblíbenější alej České republiky a vítězné aleje v jednotlivých krajích. 

Dosud nominovaná alej Karlovarského kraje - Císařská alej v Jáchymově (viz foto)

Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může nakonec rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha o záchranu nebo úsilí místních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky. 

Jako každý rok se soutěží o nejoblíbenější alej a nejkrásnější fotografii. 

Všech 14 regionálních vítězů se může těšit na dárkové balíčky s poukazy od FotoŠkoda, knihy o památných stromech, dárky od Muzea Karla Zemana nebo vstupenky do botanických zahrad po celé České republice. Absolutní vítěz jako hlavní cenu obdrží let balonem od Lucky Balon. Patroni ankety mezitím zvolí nejkrásnější fotografii. Vítěz získá digitální zrcadlovku značky Canon. 

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost lidí k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Hledejte s organizátory akce nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte mladé aleje, které jste vysadili, a o které budete pečovat i v příštích letech. Krajina bez alejí je jako obraz bez rámu. 

Zdroj: Ing. Jiří Kaňa, tiskový mluvčí Arniky


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 27.09.2020 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy