Na obnovu památek uvolní kraj další peníze

Karlovarský kraj se rozhodl pomoci památkám další dvoumilionovou finanční injekcí. Peníze rozdělí v rámci druhé výzvy dotačního programu na obnovu a využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí. Příjem elektronických žádostí bude probíhat od 25. května do 3. června.

dezinfekce

Pravidla dotačního programu na obnovu a využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí zůstávají stejné. Jediný rozdíl nastane v definici způsobilého žadatele. O dotaci budou moci žádat vedle nových žadatelů také ti, kteří nebyli podpořeni v první výzvě programu. Jejich definitivní seznam bude uveřejněn na webových stránkách Karlovarského kraje po jednání zastupitelstva, které zasedá 25. dubna. Maximální výše dotace v jednotlivém případě smí činit 500 tisíc korun.

„Jsem ráda, že se nám podařilo z přebytku hospodaření kraje z minulého roku uvolnit další finanční prostředky na obnovu památek, protože v této oblasti stále cítím velký dluh z minulosti. Opravené objekty nejenže přispívají k rozvoji cestovního ruchu, ale mnohdy obohacují prostřednictvím nejrůznějších programů i život místních obyvatel a stávají se takovými menšími kulturními centry,“ uvedla náměstkyně hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče Daniela Seifertová.

Podobně jako v první výzvě si mohou žadatelé vyplnit žádost nanečisto. Tato funkce bude spuštěna 13. května. Připravenou elektronickou žádost lze poté doplňovat a měnit dle potřeby a v den spuštění příjmu žádostí jednoduše odeslat a vytisknout. Do týdne je pak nutné jí doručit v listinné podobě spolu s povinnými přílohami na podatelnu krajského úřadu. Veškeré informace o dotačním programu, včetně pravidel a vzorů jednotlivých dokumentů, najdou zájemci na webových stránkách Karlovarského kraje. Nechybí ani kontakty na referenty oddělení památkové péče, se kterými je možno telefonicky, osobně nebo elektronicky konzultovat případné dotazy.


Zdroj: Mgr. Veronika Severová, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy