Na budování a údržbu cyklostezek dá kraj přes 3,7 milionu korun

I v letošním roce kraj rozdělí mezi obce, mikroregiony a další organizace dotace na podporu rozvoje cyklistické infrastruktury. Kromě budování a údržby cyklostezek a tras půjdou peníze na přípravu projektových dokumentací či studií pro cyklistické projekty. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, žadatelé dostanou příspěvek v celkové výši 3 miliony 759 tisíc korun.

dezinfekce

Karlovarský kraj obdržel celkem 15 žádostí o poskytnutí dotace.

„Požadovaná částka převýšila sumu, kterou jsme na dotace měli v rámci programu připravenou, proto jsme museli příspěvek pro každého žadatele mírně krátit, nicméně podpoříme všechny,“ vysvětlil Josef Janů, krajský radní pro odbor regionálního rozvoje.

Z dotací by měla být například vybudována I. etapa cyklostezky ve směru z Hroznětína na Velký Rybník, cyklostezka z Hájů u Chebu do Podhradu, vznikne ale také mimo jiné projektová dokumentace pro renovaci lávky připojující Staré Sedlo na páteřní cyklostezku podél řeky Ohře.

Výše dotace činí u jednotlivých žadatelů v případě neinvestičních aktivit maximálně 200 tisíc, u investičních akcí nejvýše 1 milion korun. Kraj také každoročně podporuje provedení kontrol všech vyznačených cyklotras a následnou opravu zjištěných závad, kterou zajišťuje Klub českých turistů. V letošním roce získá od kraje dotaci ve výši 300 tisíc korun.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy