Mikroregion získá od Sokolova peníze na cyklostezku

Svazek obcí Mikroregion Sokolov - východ získá od města příspěvek 1 350 000 korun na napojení pravého břehu řeky Ohře na páteřní cyklostezku Karlovarského kraje. Sokolov se tak po kladném rozhodnutí zastupitelů bude podílet na spolufinancování akce, jež má usnadnit nejen cyklistům cestu v úseku mezi Šabinou a Tisovou.

dezinfekce

Finančně se budou podílet na realizaci projektu také Březová a Šabina. Celkové náklady jsou odhadovány na zhruba 12,87 milionu korun.

Předmětem stavby je cyklostezka se smíšeným provozem cyklistů a chodců. Hlavní funkce je rekreačně turistická s tím, že cílem je samotná jízda na kole. V menší míře se pak jedná o funkci dopravní pro rezidenty jako přístupová komunikace. Cyklostezka bude rovněž sloužit Povodí Ohře k občasnému příjezdu kvůli údržbě toku na pozemcích Povodí Ohře. V místech, kde se jedná o cyklotrasu na místní komunikaci, tedy včetně provozu motorových vozidel, bude sloužit cesta k přístupu na přilehlé převážně zemědělské pozemky a také pro přístup do chatové oblasti.

Trasa cyklostezky začíná v obci Šabina u současné lávky přes Ohři, dále pokračuje po místních komunikacích a mezi zahrádkami prochází na pravý břeh Ohře, dále vede podél chatové osady a za ní po lávce přechází na levý břeh Ohře. Před železniční tratí u Hlavna se napojuje na současnou cyklostezku a cyklotrasu. Stavba se týká území Šabiny, Hlavna a Tisové.

Z celkových nákladů 12,87 milionu korun je od Státního fondu dopravní infrastruktury příslíbena dotace až do výše přibližně 9,7 milionu korun. Kromě příspěvku Sokolova poskytně Březová také 1 350 000 korun a Šabina 500 000 korun.

Stavba cyklostezky se uskuteční v roce 2021.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy