Krásno: Nechtěl čekat v koloně. Najel do pracovníka, který řídil provoz

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje řeší případ pokusu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví, ke kterému došlo v pondělí dne 19. července 2021 krátce po poledni v obci Krásno.

dezinfekce

Pětačtyřicetiletý muž měl řídit osobní vozidlo značky Ford ve směru z obce Krásno na Bečov nad Teplou, kde byl poblíž parkoviště na Krásenskou rozhlednu nucen vozidlo zastavit v koloně vozidel stojících v důsledku krátkodobého uzavření vozovky. K tomu došlo v souvislosti s natáčením reklamy a pořadatelé na místě řídili provoz. Po krátkém stání s vozidlem z kolony vyjel do protisměru a dojel až k pětačtyřicetiletému muži, který v reflexním oděvu zajišťoval uzavření a neprůjezdnost silnice pro veškerou dopravu. Když dojel před muže stojícího v jízdní dráze jeho vozidla, tak  se měl vysokou rychlostí rozjet proti němu a narazit do jeho dolních končetin. V důsledku nárazu muž přepadl horní polovinou těla na kapotu vozidla a poté uskočil mimo vozovku. Řidič následně zastavil a vedl krátkou slovní rozepři s poškozeným. Když zjistil, že si telefonem přivolává lékařskou pomoc a Policii ČR, opětovně se s vozidlem rozjel. V jízdní dráze mu však stál čtyřiapadesátiletý spolupracovník sraženého muže, který se mu snažil zabránit v opuštění místa. Řidič však při popojíždění opakovaně narážel vozidlem do jeho těla až do doby, než byl muž donucen odstoupit z jízdní dráhy jeho vozidla. Poté z místa ujel.

Na místo ihned vyjely policejní hlídky. Řidiče policisté po krátké chvíli zastavili a následně zadrželi poblíž Bečova nad Teplou. Po provedených úkonech na místě byl převezen na policejní služebnu k dalším úkonům a následně umístěn do policejní cely.

Sražený muž se svým zraněním vyhledal lékařské ošetření v nemocnici. Druhý poškozený muž neutrpěl žádné zranění.

V úterý dne 20. července 2021 krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání 45letého muže ze Sokolovska a obvinili jej ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kterého se měl dopustit opětovně a dále z přečinu výtržnictví.

Obviněný muž byl v minulosti několikrát soudně trestán, mimo jiné byl odsouzen Krajským soudem v Plzni pro trestný čin vraždy.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na pět  až dvanáct let.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy