Kraslice: Záchrana historické hrázděnky pokračuje

V záchraně historické hrázděnky úspěšně pokračuje Spolek přátel města Kraslice. Na opravu památky v ulici 5. května získala organizace dotace - od Karlovarského kraje 150 tisíc a od města Kraslice 70 tisíc korun.

dezinfekce

„Rádi bychom po domluvě s památkáři, architektem a statikem provedli rekonstrukci obvodových stěn a obnovili výplně včetně oken a dveří. Vedle toho je potřeba natřít šindelovou střechu,“ vyjmenoval plánované práce místopředseda kraslického spolku Otakar Mika.

Současně nastínil, že stavební úpravy by mohly začít již v červenci.

„Letos dojde k významnému posunu v celkové rekonstrukci hrázděnky. Hotový bude přední štít a až sundáme provizorní dřevotřískové desky, tak lidé uvidí, jak jsme pokročili,“ poznamenal předseda okrašlovacího spolku Josef Konrád.

Rekonstrukce památkově chráněného objektu začala v roce 2012. Členové spolku tak zabránili úplné devastaci této významné stavby. Že opravy potrvají roky, bylo zřejmé již od začátku. Toho se však krasličtí nadšenci nezalekli a vedle shánění dotací se v rámci brigád pustili vlastními silami i do drobných úprav.


Zdroj: Poznej Sokolovsko

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy