Kraslice: Veteránská auta a motocykly zakončily sezónu (TV Západ)

Již třetí ročník zakončení veteránské sezóny proběhl v sobotu 28. září v Kraslicích. Letos se kromě soutěže a spanilé jízdy vydaly posádky i do nejchladnějšího místa regionu, kde se uskutečnilo další setkání u Vysoké Pece v Šindelové.

dezinfekce

„Byl to sraz historických vozidel a motocyklů, které se sjely do našeho města, aby ukončily sezonu. Je to taková poslední akce, která se v té sezoně v Kraslicích koná. Odměnili jsme i hlasující, aby byli zapojeni do dění a měli pocit, že i za své hlasování něco dostanou, obdrží. Takže obdrželi drobnou cenu,“ popsal starosta Kraslic Roman Kotilínek. 

Nadšenci do veteránů zatím nejsou v Kraslicích organizováni, ale setkání už dokázali uspořádat poněkolikáté. 

„Se nám podařilo už udělat nultý ročník, pak byly dva ročníky, kdy nám pomáhali kamarádi z Františkových Lázní. Letos, třetí ročník, nádherný. Počasí samozřejmě trošku nepřálo, ale dopadlo to dobře,“ uvedl za organizátory Luděk Votoček.

A po letošním ročníku věří, že budou pokračovat v širším měřítku a s doprovodnými akcemi. A kdo se letos líbil nejvíce?

„V moto to získali chlapci, a to mě překvapilo, chomutovští a přijeli na Indiánu. A teď si dovedete představit – 10 stupňů Celsia, 12 bylo, a jede z Chomutova na docela zajímavém motocyklu, já jsem to ráno skoro vzdával, ale přijeli. Takže to byla první cena. Druhá cena byl Jaroslav Kafka od nás z Kraslic na Pařezu, taky zajímavý stroječek Jawa 550, a třetí místo byli zase kluci s MZ od nás, takže trošku Krasličáci,“ přiblížil Votoček.

Mezi automobily bylo také z čeho vybírat.

„To byl náš hostující kolega z Karlových Varů na loukoťových kolech, Chrysler, velice zajímavý stroj. Druhé místo Fiat Combi 500. Taky zajímavý stroječek. Krasličáci vyhráli. A třetí bylo IFA, takže zase rok 1956. Nostalgie NDR, jestli trošku někdo něco ví nebo zažívá,“ vyjmenoval vítěze Votoček.

Na první pohled upoutal pozornost dobový pohřební vůz.

„Je to veterán, který je našeho kolegy, který po tom kdysi toužil, vysnil si to a našel si ho. Úplně přesně nevím, z jakého roku, ale bude to asi z 1970. My jsme měli omezený ročník do 1988. A je v původním stavu. Takhle, jak tam byl, jestli z toho nějaké záběry budou. Samozřejmě jsme si říkali s kluky, že bychom si tam někdy lehli, ale raději ještě chvilku počkáme. Bylo to ale velice zajímavé, že je to v původním stavu, vyjíždí pro i ty lyžiny. Je to nostalgie trošku jiného typu. Ale my bereme auta,“ dodal Votoček.

Část řidičů se s veterány vydala i na Šindelovou, kde proběhlo setkání u Vysoké Pece. O této akci připravujeme také reportáž.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy