Kraj získal od SFDI 233,4 milionu korun na opravy silnic II. a III tříd

V letošním roce bude moci Krajská správa a údržba silnic využít na rekonstrukce i menší opravy silnic II. a III. tříd 233,4 milionu korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury ČR. Z toho je 190 milionů korun určeno na investiční akce, 43,4 milionu na drobnější opravy.

dezinfekce

„Máme připraven přehled stavebních akcí na krajských silnicích, které chceme začít realizovat a využijeme na ně právě finanční prostředky ze SFDI. Zároveň také začnou drobnější opravy povrchů a podobně. Mezi naplánované akce patří pokračování modernizace silnice ve směru Vřesová – Tatrovice, která bude hotova v říjnu tohoto roku, v březnu zahájíme modernizaci křižovatky ONO v Sokolově, v dubnu modernizaci silnice v Jindřichově na Chebsku, v květnu začne druhá etapa opravy silnice Stříbrná – Bublava,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Bureš. 

K dalším akcím patří oprava silnice z Božího Daru na Klínovec či oprava povrchu úseku Lázně Kynžvart – Lazy.

„Největší letošní investicí, kterou kraj zahájí na krajských silnicích, je modernizace silnice lom – Podstrání na Sokolovsku za 195 milionů korun, která začíná v červnu letošního roku. Silničáři provedou statické zajištění silničního tělesa pomocí opěrných zdí, zesílení konstrukce vozovky a rozšíří silnici, která bude mít nový asfaltový kryt. Součástí akce je i rekonstrukce mostu přes Lobezský potok. Výrazně by se tak měla zvýšit bezpečnost a plynulost provozu v místě. Pokud nenastanou nějaké zásadní změny, řidiči budou moci na opravený úsek vyjet na konci roku 2022,“ upřesnil Jan Bureš.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.03.2021 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy