Kraj rozdělí necelých 6 milionů korun na údržbu a obnovu sportovních zařízení

?S pomocí Karlovarského kraje budou opět moci sportovní kluby a tělovýchovné jednoty z našeho regionu realizovat nezbytné opravy na svých sportovištích a pořizovat potřebné vybavení. Celkem bylo v letošním roce podáno 105 žádostí o podporu, přičemž 2 z nich byly stornovány a 6 nesplnilo podmínky dotačního programu.

dezinfekce

„Celá řada sportovních organizací se v současnosti potýká s nedostatkem finančních prostředků a jsou nuceny s dětmi trénovat ve zcela nevyhovujících podmínkách. To se samozřejmě negativně odráží i na zájmu dětí o sport a sportovní aktivity. Jsem proto rád, že jsme jim mohli schválit dotace v celkové výši 5 993 000 korun a podpořit tak nezbytnou obnovu chátrajících sportovišťa dosloužilé techniky,“ uvedl radní pro oblast tělovýchovy a sportu Josef Váňa.

Kvůli převisu poptávané částky nad alokací dotačního programu musel i letos Karlovarský kraj přistoupit k celkovému pokrácení dotací. Výše příspěvků dosahuje v jednotlivém případě 44 procent požadované částky. Mezi úspěšnými žadateli jsou například Tělovýchovná jednota Jiskra Plesná, která získá dotaci na rekonstrukci fasády kabin, či Tělovýchovná jednota Čechie Dalovice, jež za přidělené prostředky pořídí zahradní traktor včetně příslušenství k jeho multifunkčnímu využití. Fotbalový klub Nová Role se pro změnu zbaví zatékání vody do budovy šaten, skladu a kotelny a zregeneruje povrch dvou travnatých hřišť. Jezdecký klub Karlovy Vary - Stará Role se pak dočká výměny starých oken v přední stáji, na která 55 let nikdo nesáhl a manipulace s nimi je nebezpečná jak pro lidi, tak pro zvířata.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy