Kraj pracuje na zvýšení bezpečnosti veřejných prostranství

Karlovarský kraj zvýší ochranu vytipovaných veřejných prostranství v regionu, kde se konají hojně navštěvované veřejné akce. Na projekt „Bezpečné veřejné prostranství v Karlovarském kraji“ získal dotaci od ministerstva vnitra ve výši 1,5 milionu korun. Kromě jiného pořídí zábrany proti nájezdu vozidla pro Karlovy Vary, Sokolov a Cheb. Na svém jednání záměr schválila Rada kraje.

dezinfekce

„S ohledem na dění ve světě i v Evropě musíme počítat s novými bezpečnostními riziky a hrozbami. I když je situace v regionu v současnosti bez problému, chceme být připraveni. Proto považujeme za důležité zvýšit bezpečnost na akcích, které jednotlivě navštěvuje více než 10 tisíc lidí včetně zahraničních turistů. Bezpečnost návštěvníků je pro nás prvořadá. Ve spolupráci s krajským policejním ředitelstvím jsme vytipovali 4 takové události, jde o Mattoni 1Maraton Karlovy Vary,  Huráá prázdniny – mezinárodní soutěž ohňostrojů v Sokolově, Den horníků – hornická pouť Sokolov a chebské vánoční trhy. Pro tyto akce bude vytvořen bezpečnostní plán a společně s organizátory se tento plán odrazí v organizaci konkrétní akce,“ uvedl náměstek hejtmanky Petr Kubis. 

V současné době již projekt aktivně realizuje společnost CyberG Europe, a.s. Její odborný tým má zkušenosti s ochranou veřejných prostranství, ale i s bezpečnostními analýzami včetně kybernetických hrozeb. 



Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy