Kraj poskytne dotaci na údržbu a nové značení cyklotras v regionu

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila poskytnutí dotace Klubu českých turistů (KČT) na údržbu a nové značení cyklotras v roce 2021. Z krajského rozpočtu vyčlenila částku 300 tisíc korun.

dezinfekce

„Jedná se o individuální dotaci, o kterou Klub českých turistů žádá každoročně. Právě klub turistů obstarává kontroly všech vyznačených cyklotras a cyklostezek v kraji, zajišťuje opravu zjištěných závad ve značení, a to v souladu s naplňováním dlouhodobé koncepce údržby a rozvoje sítě cyklotras na území regionu. V Karlovarském kraji se cyklistika těší velké oblibě, a právě proto je také naší snahou Klub českých turistů v této činnosti podpořit,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje a projektového řízení Patrik Pizinger.    

Karlovarský kraj poskytuje dotace na nové a na obnovu poškozeného značení již od roku 2003. V současné době spravuje KČT více než 2000 kilometrů cyklistických tras a stezek v kraji. Cílená podpora v podobě krajské dotace vede ke zkvalitnění značení tras a stezek. Tento fakt potvrzuje také zvýšení návštěvnosti regionu z řad domácích i zahraničních cykloturistů.               

„Určitou formu kontroly provedené práce nabízí také zpětná vazba od cyklistů či turistů. Značení v našem kraji je dlouhodobě vyzdvihováno na konferencích, workshopech či na pravidelných setkáních týkajících se cyklistiky a je považováno za jedno z nejlepších v České republice. I to svědčí o skvělé práci Klubu českých turistů,“ doplnil radní Patrik Pizinger.  


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.04.2021 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy