Kraj poskytne dotaci na servis sněžných roleb

Na servis sněžných roleb, které jsou určené na úpravu lyžařských běžeckých stop v Krušných horách, poskytne Karlovarský kraj individuální dotaci ve výši 150 tisíc korun. O finanční příspěvek zažádala společnost První Krušnohorská o.p.s., která chce těmito penězi částečně pokrýt náklady na servis roleb.

dezinfekce

„Kraj dlouhodobě finančně podporuje běžecké lyžování v celém regionu, a to například dotačním programem určeným na budování a údržbu lyžařských běžeckých tras. Se společností První Krušnohorská, jež zastřešuje běžecké lyžování v západním a centrálním Krušnohoří, velmi intenzivně spolupracujeme, a proto jsme také rozhodli o přidělení této individuální dotace. Ta totiž přispěje ke zvýšení kvality při údržbě lyžařských tras ale i k vyššímu komfortu a spokojenosti běžkařů a dalších návštěvníků horských oblastí Karlovarského kraje,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje Patrik Pizinger. 

Společnost První Krušnohorská zajištuje dvěma sněžnými rolbami strojovou úpravu zhruba 70 % celkové dráhy lyžařských tras v oblasti mezi Bublavou a Božím Darem. Zároveň se zásadně podílí na rozvoji zázemí pro turistický ruch v Krušných horách a na propagaci regionu jako zástupce krušnohorských lyžařských středisek v krajské destinační agentuře Živý kraj.

„Návštěvnost lyžařských běžeckých tras byla v letošní zimní sezóně netypickou, protože do bílých stop se kvůli uzavření skiareálů vydala i dosud neběžkující veřejnost. Právě tento fakt přinesl i zvýšení požadavků na údržbu stop v podobě častějších úprav. Kromě toho byly upravovány také cesty pro pěší. Vytížení roleb podpořilo také velmi časté a husté sněžení. Právě to se projevilo na počtu a závažnosti poruch sněžných roleb,“ doplnil radní Patrik Pizinger.

Náklady na servis strojů se v letošní sezóně vyšplhaly na částku 200 tisíc korun. Vzhledem k těmto vysoký nákladům zažádala společnost První Krušnohorská o příspěvek na servis sněžných roleb. 


Zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 24.05.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy