Kraj chce pokračovat v podpoře projektu Senior Pas v roce 2021

Senior Pas představuje projekt zaměřený na podporu obyvatel Karlovarského kraje od 55 let. Jeho podstatou je vytvoření sítě partnerských míst, kde jsou poskytovány slevy držitelům karty Senior Pas. A právě podporu projektu ve výši jednoho milionu korun z krajského rozpočtu odsouhlasila Rada Karlovarského kraje na svém zasedání.

dezinfekce

„Zájem o vystavení Senior Pasu stále roste. Jen za minulý rok si o něj zažádalo 1325 lidí. V současné době evidujeme již 18 389 registrovaných držitelů Senior Pasu. S tím ale souvisí také snaha kraje zapojit do spolupráce co nejvíce partnerů. V loňském roce se podařilo získat 59 nových poskytovatelů služeb, kteří rozšíří již tak pestrou nabídku slev,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.

Senior Pas nabízí možnost uplatnění slev v oblasti volnočasových a sportovních aktivit, zdraví, lázeňství a wellness, stravování, ubytování a cestování. Držitelé Senior Pasu mohou využít také zvýhodněného vstupného do muzeí a galerie, nebo uplatnit slevu na nákupy spotřebního zboží bez ohledu na odvětví.

Peníze z rozpočtu Karlovarského kraje by měly pokrýt aktivity a organizační zajištění projektu tak, aby mohl pokračovat i nadále. Mimo jiné budou využity například na pořádání vzdělávacích a společenských akcí pro seniory, na provoz kontaktní linky, zpracování a vydání Katalogu slev, dále na provoz a aktualizace webových stránek projektu, mobilní aplikaci Senior Pas a další. 

O finanční podpoře projektu Senior Pas bude rozhodovat ještě Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém příštím zasedání. 


Zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy