Kfely: Rekonstrukci komunikace v obci za 4,4 milionu korun zaplatí ze svého rozpočtu město Ostrov

Zahájení stavby proběhlo firmou Bögl a Krýsl k. s. v posledním dubnovém týdnu, dokončena by měla být do konce května.

dezinfekce

Město Ostrov se rozhodlo pro opravu místní komunikace ve Kfelích. Téměř 700 metrů dlouhou komunikaci, jejíž rekonstrukce vyjde na 4,4 milionu korun, nechá město Ostrov opravit ze svého rozpočtu na letošní rok.

Stávající starý živičný povrch místní komunikace v obci Kfely byl koncem letošního dubna odfrézován. Dojde k vybudování odvodnění, usazeny budou nové betonové obrubníky a na komunikaci bude položen nový asfaltový povrch. Rekonstruovaná silnice je celkem 691,95 metrů dlouhá, čtyři až 5,5 metru široká a při její opravě budou také upraveny sjezdy na pozemky a do zahrad rodinných domů. Asfaltový povrch bude na několika místech doplněn žulovými zpomalovacími polštáři. V místě nedojde k žádné změně dopravního značení, pouze zde bude vybudováno nové kontejnerové stání pro separovaný odpad. Podél komunikace také vyroste nové veřejné osvětlení, osazeno bude 20 lamp s LED osvětlovacími tělesy a zárovň dojde k položení 780 metrů kabelových rozvodů.

Původně rozpočtovaná cena stavby (5 953 000 korun s DPH) se díky výběrovému řízení, do něhož se přihlásilo 13 firem, podařila snížit na 4 410 000 korun včetně DPH, za tuto nabídkovou cenu rekonstrukci místní komunikace provádí firma Bögl a Krýsl k. s..

Místem bude po téměř celou dobu stavby umožněn průjezd a průchod, pouze v závěru měsíce května může být průjezd vozidel omezen stavební firmou, a to při pokládání nového asfaltového povrchu.

„Rekonstrukce by měla být definitivně dokončena do 10. června, kdy místem projede tradiční cyklistický amatérský závod Tour de kolečko,“ doplnil starosta Josef Železný.


Zdroj: město Ostrov


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy