Karlovy Vary: Vznikne cyklostezka ke krajským institucím? (TV Západ)

V areálu krajských institucí v Karlových Varech by mohl do dvou let vzniknout nový úsek cyklostezky o délce okolo 750 metrů. Měl by také napojit cyklostezku Ohře s trasou směrem na Jenišov a Novou Roli.

dezinfekce

„V současné době je v areálu zaměstnaných, nejenom samozřejmě krajský úřad, ale jsou zde i další organizace, řádově tisíc lidí. Současná situace je, že sem dojíždí asi 30 až 50 lidí. Myslíme si, že docela slušný výsledek by bylo 100 až 200 lidí, kdyby se dopravovalo do práce na kolech,“ popsal krajský radní Josef Janů.

Stávající trasy cyklostezek nejsou daleko od areálu a tímto propojením se zlepší dostupnost. Vzniknout by také mohla dobíjecí stanice pro elektrokola nebo parkovací věž. S financováním by mohla pomoci dotace.

„V současné době, první tip, který máme, je z Ministerstva dopravy, a to podpora právě cyklodopravy do zaměstnání. Tam se obrátíme nejdříve. Projekt je opravdu teprve na začátku, takže budeme shánět i další zdroje. Nynější náklady, pokud se budeme bavit pouze o cestě, jsou řeknu řádově milion. Jakmile se ale pustíme do „parkovacího domu,“ nebo „věže,“ tak už se nám samozřejmě náklady začnou zvedat. Teď bych raději netipoval, řeknu, jakmile budu mít podrobnější informace,“ slíbil radní.

Podle hrubých odhadů by mohly přípravy zabrat asi půl roku, samotná realizace by pak mohla začít do dvou let.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy