Karlovy Vary: Prázdnou vilu město buď prodá nebo zrekonstruuje (TV Západ)

Známý film kulový blesk částečně připomíná situace několika nemovitostí v Karlových Varech. Nejsou zcela využité a město zvažuje jejich další osud. V budově ve Sportovní ulici 28 skončily dva státní úřady.

dezinfekce

Z Myslbekovy naopak přišla sociální služba.

„Finanční úřad a Český statistický úřad. Centrum výchovné péče skončilo na ulici Myslbekova. Přestěhovalo se do ulice Sportovní. Vila v Myslbekově ulici zůstala prázdná, resp. jsou tam dva nájmy. Město v tuto chvíli bude zvažovat, jakým způsobem se bude dál tou nemovitostí zaobírat. Je tam ale záležitost, která se týká bytů pro mladé. Do budoucna bychom chtěli tuto nemovitost využít jako bydlení pro mladé. Jsou tam dvě varianty. Jedna varianta je buď nemovitost prodat a následně z prodeje, z utržených finančních prostředků, nakoupit byty pro mladé anebo ji rekonstruovat. Na to bude v současné době odbor majetku města zpracovávat analýzu,“ vysvětlil náměstek primátora Michal Riško.

Rozbor situace by měl určit, která z variant je lepší. 

„Varianta prodeje nám v podstatě nabízí možnost - rychle utržit finanční prostředky, nakoupit za ně byty a ve velmi krátké době je využívat pro ten účel – bydlení pro mladé rodiny. Varianta dvě je v podstatě zpracování projektové dokumentace, příp. se zapojit do nějakého dotačního projektu. Tam už v podstatě vidíme průběh realizace v řádech tří až pěti let,“ přiblížil časovou náročnost obou variant Riško.

Analýza by měla být hotová během ledna.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy