Karlovy Vary: Do oprav mostů půjde více peněz (TV Západ)

Nedávná zpráva o stavu mostů a lávek v Karlových Varech přiměla město, aby se situací začalo intenzivně zabývat. A přidat peníze do oprav.

dezinfekce

„Navýšili jsme kapitál z toho důvodu, že jsme do teď měli 60 tisíc podle pravidel na zadávání veřejných zakázek. Navýšili jsme to na 300 tisíc, abychom byli schopni urychlit opravy, projektovou dokumentaci a přípravu realizace oprav mostů,“ potvrdil náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Některé z mostů již mají připravené projekty na realizaci oprav, jiné budou následovat. Koptův most s propadlými chodníky si vyžádá kolem 6,5 milionu korun. 

„Koptův most na Čertovém mostě - tam je veškerá projektová dokumentace hotova, jsou na to i prostředky z rozpočtu města. V současné době bude probíhat výběrové řízení na zhotovitele, který nám opraví tento most během jara. Následující mosty jsou – lávka u porcelánky ve Dvorech, pak se bude připravovat projektová dokumentace - most ve Dvorech - Dvorský most. Nyní se bude dělat stavebně-technický průzkum Chebského mostu tak, aby se dala připravit projektová dokumentace, a do budoucna připravit i jeho opravu a realizaci opravy,“ přiblížil náměstek.

Nedávné opravy mostu kpt. Jaroše ukázaly na potíže s objízdnými trasami. Město proto odsunulo opravu druhého z mostů v této lokalitě.

„My jsme chtěli Dvorský most opravovat už letos, ale na základě toho, že ŘSD bude opravovat Doubský most, tak nemůžeme uzavřít obě dvě propojovací tepny s Dvory a se Starou Rolí. Takže letos bude Doubský most, příští rok Dvorský a bude to tak, aby to bylo v návaznosti a aby to omezilo co nejméně provozu,“ dodal Bruštík. 

Novou lávku za 20 milionů získají karlovarští obyvatelé v průběhu několika měsíců u nádraží jako náhradu za tu původní.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy