Karlovarský kraj získá další peníze na kotlíkové dotace

Karlovarský kraj obdržel od Ministerstva životního prostředí ČR (MŽP ČR) rozhodnutí o udělení dotace na výměny kotlů z podprogramu Nová zelená úsporám – Adaptační a mitigační opatření. Jde celkem o 26, 5 milionu korun na dofinancování žádostí v takzvaném zásobníku. Dotace vystačí pro 241 těchto žádostí.

dezinfekce

„Máme radost, že se dostane na další žadatele z našeho kraje, kteří splnili podmínky třetí vlny kotlíkových dotací, ale v původním objemu dotace na podporu jejich žádostí nezbyly finanční prostředky. Peníze sice nezískají hned, protože o přijetí dotace musí rozhodnout krajské zastupitelstvo, jež s ohledem na krajské volby zasedne 7. prosince 2020. Jakmile zastupitelé dotaci schválí, budou s lidmi podepsány smlouvy. Během října pracovníci oddělení grantových schémat krajského úřadu zkontaktují žadatele, kterých se to týká, a proberou s nimi podrobnosti. Uděláme tak další krok ke zlepšení životního prostředí v našem kraji,“ uvedl náměstek hejtmana Dalibor Blažek.

 V zásobníku žádostí v krajském systému zůstane celkem 122 žádostí a dále 130 žádostí prochází hodnocením. Ty dostanou další šanci v prosinci 2020, kdy dojde k přerozdělení nevyčerpaných dotací z celé ČR za všechny dosavadní vlny kotlíkových dotací. 



Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy