Karlovarský kraj se bude prezentovat na výstavě Země živitelka

Ve dnech 23. - 28. srpna 2018 se bude na výstavišti v Českých Budějovicích konat 45. ročník Mezinárodního agrosalónu Země živitelka. Jde o největší výstavu svého druhu se zaměřením na zemědělský sektor v ČR a na Slovensku. Akce se v letošním roce zúčastní také Karlovarský kraj.

dezinfekce

„Na Zemi živitelce se v uplynulých letech představovaly jednotlivé kraje s tím, co mohou nabídnout nejlepšího ze své regionální produkce, ale i z oblasti agroturistiky nebo ekologického zemědělství. Karlovarský kraj chyběl, nebo se přihlásili jednotliví vystavovatelé. Dali jsme proto tentokrát možnost všem, aby se představili návštěvníkům akce. Oslovili jsme všechny regionální výrobce a uspořádali společné setkání. Náš stánek bude na 32 metrech čtverečních prezentovat výrobky našich producentů, kteří jsou držiteli různých značek kvality. Jedná se především o uzeniny, mléčné výrobky, pečivo a cukrovinky. První dva dny tam budou také zástupci z ekocentra Kozodoj, kteří přichystají tvůrčí dílnu s využitím přírodních prvků, budou návštěvníky informovat o ekologických centrech a jejich programu pro veřejnost,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Na stánku ale nebudou chybět ani publikace o výletech za přírodními krásami či mapy míst, kde se vyrábějí kvalitní regionální produkty.

„Kraj letos vyhlásil vítěze soutěže Dobrota Karlovarského kraje, tedy na stánku v nabídce najdou zájemci také držitele těchto ocenění, jako jsou jedlé oleje, nebo ovocné a bylinkové čaje,“ dodal krajský radní Karel Jakobec.

Letošní ročník Země živitelky nese podtitul „100 let českého zemědělství.“ Agrosalón nabízí 21 tisíc metrů čtverečních výstavních ploch, kde se představí více než 500 vystavovatelů. Počítá se s účastí 110 tisíc malých i velkých návštěvníků, pro které jsou připraveny novinky z oborů zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství nebo chovu hospodářských zvířat. Součástí výstavy bude kulturní i odborný program a akce pro rodiny s dětmi.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy