Karlovarský kraj pokračuje v řešení bezpečnosti na území regionu

Karlovarský kraj se intenzivně zabývá otázkou bezpečnosti na svém území. Z toho důvodu nechal provést nejen aktualizaci bezpečnostních plánů, ale z dotace udělené ministerstvem vnitra také pořídil mobilní zábrany k využití na veřejných akcích s vysokou návštěvností.

dezinfekce

I letos se tak naplňuje krajský projekt „Bezpečné veřejné prostranství v Karlovarském kraji.“

„V dnešní době potřebujeme mít precizní bezpečnostní plány, abychom přesně věděli, jak postupovat v případě ohrožení našich občanů. Za nedílnou součást projektu ale považujeme i pořízení mobilních zábran. Kraj získal dotaci na pořízení 242 kusů těchto zábran, které mají zamezit nenadálému nájezdu vozidla do davu lidí na velkých akcích, kam přijde více než 10 tisíc osob. Zábrany jsou k dispozici v každém okresním městě,“ upřesnil hejtman Petr Kubis.

V případě potřeby mohou při pořádání velkých akcí pro veřejnost požádat o zapůjčení zábran i další města a obce.

Karlovarský kraj kromě ochrany veřejných prostranství řeší i bezpečnost ve zdravotnických zařízeních, kde se konají instruktáže pro pracovníky nemocnic o postupu v případě přítomnosti ozbrojeného útočníka v daném zařízení.

„Chceme mít ale také zabezpečené školy, ochránit žáky, studenty, pedagogy a další zaměstnance. Proto jsme spustili projekt „Bezpečná škola – prevence především“ zaměřený na nácvik modelových situací pro případ ohrožení ozbrojencem ve škole,“ uzavřel hejtman.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy