Karlovarský kraj plánuje nový úsek cyklostezky vedoucí směrem na Jenišov a Novou Roli

Karlovarský kraj chce zlepšit napojení krajského úřadu a institucí v jeho areálu na nedaleké cyklostezky. Plánuje vybudování asi 750 metrů nové trasy, která propojí cyklostezku Ohře s trasou směrem na Jenišov a Novou Roli.

dezinfekce

Pro cyklisty by také měly vzniknout prostory, kde mohou svá kola bezpečně zaparkovat, případně také dobíjecí stanice na elektrokola. V areálu, kde pracuje asi 1000 lidí, by se tak mohl zvýšit podíl těch, kdo do práce dojíždějí na kole.

"Docela slušný výsledek by byl, kdyby se do práce na kole dopravovalo asi tak 100 až 200 lidí. Stávající trasy cyklostezek nejsou daleko od našeho úřadu a tímto propojením bychom zlepšili dostupnost. Dále bychom vybudováním napojení na elektřinu zlepšili možnost využití elektrokol, která by se zde mohla dobíjet," sdělil nám radní Josef Janů.

Kraj nyní nechá zpracovat projektovou dokumentaci. Pro parkování kol by měly vzniknout přinejmenším bezpečné stojany, ideálem by podle radního bylo vybudování parkovací věže.

"Pořídit si kvalitní kolo není levná záležitost. Pokud by lidé měli jistotu, že ho v areálu úřadu budou mít dobře zabezpečené, nebudou mít obavy ho k cestě do práce využít," doplnil radní.

Celý projekt chce kraj realizovat zhruba do dvou let. Peníze chce získat z dotačního titulu ministerstva dopravy na výstavbu cyklostezek jako alternativní cesty do zaměstnání.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy