Karlovarský kraj nechal zmodernizovat silnici v Hartoušově

Komunikace je nyní širší a pro řidiče bezpečnější. Akce byla připravena jako jedna z prvních z dotace Integrovaného regionálního operačního programu. Slavnostního otevření opraveného úseku se účastnil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

dezinfekce

Na modernizaci silnice III/21217 pracovala společnost Swietelsky stavební od března do srpna tohoto roku. Předmětem zakázky byla optimalizace úseku o celkové délce zhruba 400 metrů a vytvoření kolmého napojení na silnice III/21222 a III/21223. Stavba byla realizována za úplných a částečných uzavírek řízených semafory.

V rámci stavebních prací došlo k odstranění původní bodové závady a uvedení dotčeného úseku silnice do normového stavu. K výraznému zlepšení bezpečnosti dopravy by měl přispět nově vybudovaný zpomalovací středový ostrůvek na vjezdu od Třebeně. Kromě toho byla postavena i dvě nová autobusová nástupiště.

„Rád bych poděkoval všem, kteří se na realizaci stavby podíleli. Věřím, že nová a bezpečnější silnice bude dobře sloužit svému účelu,“ uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Celkové náklady projektu činí cca 7,3 milionu korun, z čehož 85 procent, to jest zhruba 6,2 milionu korun, bude pokryto z dotace Evropské unie. Dalších 5 procent, téměř 0,4 milionu korun, má být hrazeno z příspěvku ze státního rozpočtu a zbylé náklady ve výši asi 0,7 milionu korun zaplatí kraj. Samostatnou investicí byla úprava veřejného osvětlení, kterou nechala provést obec Nebanice.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy