Karlovy Vary: V rámci projektu Časná defibrilace je již proškoleno na 200 policistů

Včera ve 12:15 hodin policie přivítala v prostorách budovy Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje pana Bc. Radka Hese a PhDr. Nikolu Brizgalovu Dis ze Zdravotní záchranné služby Karlovarského kraje, vedoucího Odboru pořádkové policie plk. Mgr. Václava Husáka a kpt. Mgr. Blanku Bláhovou Dis taktéž z Odboru pořádkové policie, kteří se přišli podělit o informace k tomu záslužnému projektu.

dezinfekce

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje, se zapojilo do projektu Časná defibrilace v Karlovarském kraji v srpnu loňského. Z finančních prostředků Karlovarského kraje, byly zakoupeny přístroje AED (automatizovaný externí defibrilátor). V současné době bylo vybaveno 11 obvodních oddělení (Habartov, Loket nad Ohří, Pernink, Nová Role, Jáchymov,  Bochov, Bečov nad Teplou, Aš, Cheb-město, Mariánské Lázně - služebna Lázně Kynžvart a Plesná), kam byly přístroje AED zapůjčeny. O tomto jsme vás informovali zde.

Výběr oddělení byl určen podle míst, které nejsou plně pokryté Zdravotnickou záchrannou službou, a je předpoklad, že policisté budou na místě případného zásahu dříve, než záchranáři.

Téměř 200 policistů bylo v několika etapách od září 2017 do konce roku proškoleno lektory ze zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje a jsou připraveni defibrilátory, které budou stále vozit ve služebních vozidlech, začít používat.

“Policisté, tento projekt velmi vítají. Proškolovaní policisté přistupují k celé věci velmi zodpovědně a jsou si vědomi, že automatizovaný externí defibrilátor je jim při poskytování neodkladné resuscitace skvělým pomocníkem," uvedl plk. Mgr. Václav Husák, vedoucí Odboru služby pořádkové policie.

K čemu defibrilátor slouží?
V režimu AED je určen pouze k použití u pacientů, u kterých došlo k zástavě dechu a srdeční činnosti. Pacient musí být ve stavu, kdy nereaguje, nedýchá normálně a nevykazuje známky krevního oběhu.

V letošním roce se bude počet defibrilátorů přidělených karlovarské policii s největší pravděpodobností ještě navyšovat.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy