Karlovarsko: Krádeže v zahrádkářských koloniích

Devětadvacetiletý muž má mít na svědomí celkem 7 krádeží. Kriminalisté z 2. oddělení obecné kriminality ho obvinili z krádeží, porušování domovní svobody a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

V šesti případech se měl vloupat do chatek v zahradních koloniích na Karlovarsku a v jednom případě měl vniknout do zaparkovaného osobního vozidla v Ostrově. Během několika měsíců měl obviněný ze zahradních chatek odcizit alkohol, drobné mince, lovecký nůž, plynovou pistoli, rádio, potraviny, oblečení, drobnou elektroniku. Majitelům chatek, ze kterých nic neodcizil, vznikla škoda jen tím, že se do nich vloupal.

Při vloupání do osobního vozidla Škoda Felicia měl rozbít skleněnou výplň pravých předních dveří a odcizit různé věci, které se ve vozidle nacházely. Od příruční pánské tašky, včetně dokladů a platebních karet po brýle, USB flash disky nebo čtečku paměťových karet. Následně z místa utekl. Policejní psovod se služebním psem našel asi 300 m od místa, kde bylo vozidlo zaparkováno, odcizenou taštičku, ovšem bez finanční hotovosti a dokladů. Celková škoda je vyčíslena na částku necelých 40 tisíc Kč.

Kriminalisté podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení může jít obviněný muž až na 3 roky do vězení.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.05.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy