FIJO 2018 je za dveřmi!

Od čtvrtka 28. června do neděle 1. července bude Cheb hostit 23. ročník mezinárodního festivalu dechových orchestrů FIJO 2018. Představí se na něm dvanáct orchestrů a řada hostů Hlavní hvězdou bude dánský orchestr Helsingor Pigegarde - padesát dívek, které hrají a tančí.

dezinfekce

Dále přijede italský soubor Academy Parade Band, který mimochodem existuje už od roku 1896, nebo orchestr z kyperského Limassolu. Chybět samozřejmě nebudou ani tradiční účastníci, například soubory ze slovenské Nové Dubnice, Krnova. Ze zajímavých hostů festivalu vystoupí třeba dívčí saxofonový soubor z Luhačovic, který na náměstí zahraje v neděli dopoledne.

Ve festivalovém programu nebudou chybět tradiční taháky, jako je páteční zahajovací ceremoniál, sobotní dopolední průvod městem a odpolední přehlídka show bandů nebo nedělní závěrečná show. Celý program festivalu bude letos probíhat na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Aréna bude postavena jinak než při minulých ročnících. Přibudou další tribuny na sezení a budou také dvě pódia. Díky tomu odpadnou prostoje.

Přichystáno je také velké překvapení pro milovníky dobrého jídla. Se souborem z Itálie přijede kuchař Elio Ungaro, který je držitel Guinessova rekordu v kategorii největší pizza těsto na světě a byl vyhlášen třetím nejlepší pizzařem v Itálii. Velkým lákadlem budou určitě také večerní programy na náměstí. V předvečer oficiálního zahájení, tedy ve čtvrtek, zahraje Brass Band složený z předních sólistů Ústřední hudby Armády ČR a kapela Funk Corporation. V pátek večer bude náměstí patřit slavnému trumpetistovi Vlado Kumpanovi s kapelou a v sobotu Glorii. Doplní je chebské kapely Koala a Parohanka.

Vstup na všechny akce festivalu, s výjimkou závěrečné show, je zdarma. Více informací najdete na stránkách zde.

O tom, že na festivalu FIJO zahraje dánský dívčí orchestr jsme vás informovali zde a o tom, že vstupenky na závěrečnou show festivalu FIJO 2018 jsou již v prodeji zde.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy