Chodov: Začíná očekávaná revitalizace Lesoparku

Oficiálním předáním staveniště, které se odehrálo v těchto dnech, může začít dlouho plánovaná revitalizace Lesoparku v Lesní ulici. Na jejím konci bude nově upravené místo pro aktivní odpočinek.

dezinfekce

V průběhu března by mělo začít vyměřování komunikací a kácení nemocných a nevhodných dřevin. Hlavní práce se uskuteční v průběhu letošního roku, pokračovat se ale bude i v následujícím roce. Další měsíce pak budou třeba na péči o novou výsadbu a založení travních porostů.

Cílem úprav je vytvořit několik procházkových okruhů, kde nebudou chybět masivní lavičky k odpočinku, odpadkové koše a veřejné osvětlení. Sportovně zaměření lidé pak jistě ocení stanoviště s cvičebními prvky, která mají být rozmístěna tak, aby tvořila ucelený fitness okruh.

Tamní rybník čeká vyčištění a doplnění o kořenovou čistírnu, jež dlouhodobě zajistí kvalitní vodu. U severozápadního vstupu má pak stát vyhlídka, která umožní vnímat celé prostředí z nadhledu. Součástí plánu je také výstavba altánku a mola u rybníka.

Zadavatelem zakázky je ministerstvo financí. Peníze na akci, zhruba 30 milionů korun, půjdou z takzvané ekomiliardy na zahlazení následků těžby.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy