Chodov: Na policisty zaútočil nožem

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Chodova, kterého obvinili ze spáchání zločinu násilí proti orgánu veřejné moci ve stádiu pokusu.

dezinfekce

V pondělí 5. července letošního roku měl obviněný navštívit své rodiče v panelovém domě v Chodově. Krátce po 20. hodině mělo mezi nimi dojít ke slovní rozepři a vzhledem k agresivnímu chování obviněného přivolala jeho devětapadesátiletá matka policejní hlídku. Po několika málo minutách měl obviněný slyšet po schodech přicházející policejní hlídku a na to měl zareagovat tak, že v kuchyni měl vzít nůž a vyběhnout s ním z bytu. S nožem v ruce se měl rozeběhnout proti policejní hlídce a přitom vyhrožovat zabitím. Z taktických důvodů policisté ustoupili ze schodů do vestibulu panelového domu a následně využili svého oprávnění a proti útočícímu muži použili donucovací prostředek hrozba namířenou střelnou zbraní. Obviněný okamžitě odhodil nůž, lehl si na zem a řídil se pokyny policistů, kteří ho zadrželi.

Poté se obviněný, který policistům sdělil, že užil omamné a psychotropní látky, podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,38 promile.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného šestatřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.07.2021 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy