Cheb: Začaly úpravy cesty na Švédský vrch (TV Západ)

Souběžně s demontáží lávky přes železnici, která spojovala chebskou čtvrť Švédský vrch s centrem města, probíhaly přípravy na rekonstrukci náhradní spojovací cesty. Ta vede pod viadukty a úpravy již začaly.

dezinfekce

„Upravilo se okolí, vysekala se tráva, vykácely se stromy a křoviny proti garážím. Postupně dojde k dalším úpravám - cesty, veřejné osvětlení. Čekáme na projektovou dokumentaci. Jakmile bude projektová dokumentace, tak se vrhneme do obnovy veřejného osvětlení. Tzn., že bude úplně nové. V průběhu toho také dojde k novému propustku tak, aby cesta nebyla křivolaká, ale rovná, aby občané měli snazší cestu. „Panelka“ jako taková tam zůstane, protože jsme si jí zkontrolovali s odborem Správy majetku i s Investičním odborem a není v dezolátním stavu, dá se po ní chodit. Nepředpokládám, že by tam jezdila vozidla, max. vozidla údržby,“ uvedl starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

V letošním roce rovněž dojde k provizorním opravám části chodníku, který vede podél frekventované ulice Vrázovy.

„Mám slíbeno, že v průběhu září by mělo dojít k přesunutí chodníku. Jestliže jdeme do města na Švédský vrch, tak chodník včetně zábran bude po pravé straně. Po levé straně zůstane kousek chodníku, ale občané si přejdou u Kauflandu, budou tam nové semafory, a pak budou postupovat po pravé straně až na Švédský vrch. Pod druhým viaduktem už chodník je. Dáme tam betonové zábrany – citybloky. Čekáme až Správa a údržba silnic Karlovarského kraje přistoupí k celoplošné opravě komunikace Vrázovy a následně dojde k úplné opravě. Toto bude provizorní, pro bezpečnost lidí, aby se mohli dostat na Švédský vrch, a to finální bude ve spolupráci s Krajskou správou údržby silnic,“ dodal Hrkal.

Město také uvažuje o instalaci kamerového bodu pro zvýšení bezpečnosti. Peníze na úpravy cesty investuje z ušetřených prostředků za likvidaci lávky. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy