Cheb: Vozíčkáři odehráli 23. turnaj ve stolním tenise (TV Západ)

Již 23. ročník tradičního turnaje ve stolním tenise vozíčkářů s názvem Cheb Open se uskutečnil v sobotu 4. září ve sportovní hale. Akci pořádá Sportovní klub vozíčkářů západočeského regionu Cheb za podpory Karlovarského kraje a města Chebu. Slavnostního zahájení se zúčastnili kromě hráčů a pořadatelů také radní Karlovarského kraje Jindřich Čermák a starosta Chebu Antonín Jalovec.

dezinfekce

"Jde o akci s velkým rozsahem, kam přijíždějí vozíčkáři z celé republiky a dokonce i ze zahraničí. Organizátoři si zaslouží obrovskou poklonu, že i když museli posunout termín, tak dokázali akci v letošním roce zorganizovat. Přestože mnohým sportovcům epidemie zkomplikovala trénink, tak přijeli a budou zde spolu soutěžit celý den," uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec.   

Bohužel se nepodařilo zajistit přítomnost tradičního účastníka chebského turnaje, paralympijského medailistu, Jiřího Suchánka. Ten vybojoval jen pár dní předtím páté místo na paralympiádě v Tokiu v singlu a bronz ve skupině s Petrem Svatošem a v den turnaje se zrovna vracel z Japonska. Vidět a slyšet byli v Chebu nejvíce účastníci ze severu Moravy. 

"To je taková tradiční jejich oblast, mají zde oblíbený chebský turnaj. Takže sem přijede taková velká skupina, a to z celé České republiky – od Ostravy až po Aš. Potom jsme rádi, že přijeli tři hráči z Německa a jeden byl ze Slovenska. Stolů bylo letos 12, tak jako loni. Bohatě to stačilo. Letos jsme hráli opět i čtyřhry. Takže takové zpestření turnaje. Čtyřhry se hrají jenom v Chebu. Sice zde chyběli paralympionici, ti úplně nejlepší hráči, kteří se zrovna vracejí z Tokia, ale i tak to bylo hezký," popsal spoluorganizátor celé akce Tomáš Harant. 

Mezi účastníky se nově objevil také Martin Lukáš z Podbořanska a hned z toho bylo třetí místo ve skupině C. 

"Dřív jsem hrál na nějaké úrovni, ne nikdy nijak vysoko, ale hrál jsem to. Hra na vozíčku je ale úplně jiná. Něco tam sice je, ale musí se přizpůsobit hře na vozíku. Byla to taková náhoda. Kamarádi - "parapleti," mě tam viděli a řekli mi, ať to zkusím. Řekli, že to v ruce mám, tak jsem se k tomu zase chtěl vrátit a dělat něco na vozíku. Našel jsem tento chebský turnaj, který byl nejblíž k mému bydlišti zatím. Tak jsem to jel zkusit s nějakým neočekáváním a ono se to takto povedlo. Třetí místo. Bál jsem se toho i z důvodu, že jsem nevěděl, zda tady vydržím i tak dlouho sedět na vozíku, protože jsem takhle dlouho nikde nebyl, na celý den. Atmosféra, zařízení - super. Lidé podávali míčky, bylo tady mraky lidí, jídlo super a poznal jsem zde nové lidi, kluky, takže super. Děkuji městu, že to takto udělají a že vůbec někdo na nás takhle myslí - super," komentoval svůj první turnaj Lukáš. 

Ve skupině C si dojel Martin Lukáš pro své premiérové třetí místo, před ním skončila Gina Höger z německého Bayreuthu. Zvítězil Jan Sejk. 

Skupina B přinesla také zápis domácímu borci, a to třetímu Jiřímu Suchardovi. Druhé místo obsadil Michal Vondráček z SKV Praha. Člen klubu SK Moravia Brno Vladimír Kadlík bral prvenství ve skupině B.

Ve skupině A měli domácí zástupce v Tomáši Harantovi, který letos obsadil osmé místo. Pomyslný bronz vybojoval Miloš Tesař z HK Euro-Clubu Handicap Jilemnice. Vratislav Holík z SKV Nezlomení Pardubice se umístil na druhé pozici. Vítězství ve skupině A patřilo Jiřímu Žákovi z SK Moravia Brno. 

I v letošním složitém roce se organizátorům podařilo udržet přízeň sponzorů, kteří přispěli především na věcné ceny. Další ročník by se měl odehrát tradičně v červnu příštího roku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy