Cheb: Ve městě proběhla další akce HAD

Kontrola byla zaměřena na podávání alkoholických nápojů mladistvým nebo umožnění hazardního hraní osobám mladším 18 let.

dezinfekce

Policie České republiky, Městská policie Cheb, Celní správa, Hasičský záchranný sbor KK, Krajská hygienická stanice a OSPOD kontrolovali provozovny v Chebu, nejen na pěší zóně, ale i například kasino Admirál Svatý kříž, „Texas“ na sídlišti Skalka nebo bar Za Zdí. Kontrola byla zaměřena na podávání alkoholických nápojů mladistvým nebo umožnění hazardního hraní osobám mladším 18 let.

Akce HAD pravidelně probíhá ve všech větších městech po celé republice. Česká republika patří mezi země s největší spotřebou alkoholu a bohužel jsme i země, kde se toleruje pití alkoholu u dětí v raném věku. Evropská školní studie zjistila, že 86 % dětí vnímá dostupnost alkoholu v České republice jako velmi snadnou.

"Touto preventivní akcí bychom chtěli vybudovat zodpovědnost u dospělých, kteří porušují zákon a umožňují mladistvým a dětem konzumovat alkohol," uvádí Andrea Lokingová, prevence kriminality, Městská policie Cheb.

V Chebu bylo zjištěno několik přestupků v souvislosti s touto akcí a spolupráce mezi Městskou policií Cheb, Policií ČR a ostatními subjekty státní správy bude pokračovat v kontrolách i nadále.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 29.06.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy